Al 10 jaar ervaring in het geven van interieuradvies en styling met een liefde voor de moderne scandinavische stijl

Items die niet mogen ontbreken in jouw Scandinavisch interieur

Op zoek naar échte planten

Grote kans dat je al wat groen in huis hebt staan. Maar bij een Scandinavisch interieur gaat het niet om kleine plantjes of een beetje groen hier en daar. In het hoge noorden worden juist grote planten in huis gehaald. Deze spelen een grote rol in het landelijke Scandinavische interieur en mogen dus best gezien worden. Maar zet ze niet voor de ramen neer!

Veel natuurlijk lichtinval

In Scandinavië (en dan vooral in de noordelijk gelegen gebieden) wordt daglicht gevierd. Donkere lange winters worden afgewisseld met zomerdagen waarop de zon niet (of nauwelijks) ondergaat, zoals tijdens midsommarafton. Daarom maakt het Scandinavisch interieur gebruik van veel natuurlijk lichtinval. Grote ramen dus – maar vooral ramen waar niets voor geplaatst wordt. Zeker geen grote meubels, planten of andere grote items die lichtinval blokkeren.

Lichte en zachte kleuren

Bij veel natuurlijk lichtinval kies je uiteraard voor lichte en zachte kleuren zoals wit, beige en licht grijs. Het resultaat: de kamers lijken een stuk groter en het natuurlijk licht wordt gemakkelijk en functioneel weerkaatst. Ook dit heeft uiteraard te maken met de donkere dagen in het noorden – maar in Nederland is de uitwerking minstens zo goed!

Op naar een Scandinavisch interieur in alle kamers

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden van alle mogelijkheden van een Scandinavisch interieur en wil je jouw huis helemaal laten stralen in de geest van het hoge noorden? Begin dan vandaag nog met lichte kleuren, grote planten en natuurlijke materialen.

Wil je interieuradvies op maat voor jouw huis? Of wil je weten hoe je het beste kunt beginnen? Met verschillende pakketten bied ik voor iedereen een passend interieuradvies. Bekijk mijn portfolio en laat je inspireren of lees eerst meer over mij.

Navigatie

Ga naar blogoverzicht

Simpele accessoires

Wil je echt Scandinavië in huis halen, dan kun je alle grote en opvallende accessoires naar de kringloop brengen. Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door simpele accessoires die functioneel aanwezig zijn.

Dus geen schreeuwerige schilderijen waarin minstens vijftig kleuren verwerkt zijn en geen bronzen beeld van Caesar middenin de woonkamer.

Wil je het goed doen, dan doe je het lekker lagom op z’n Zweeds: niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg.

Natuurlijk materiaal is hélemaal Scandinavisch

Ben je ooit in Scandinavië geweest en heb je een écht Noors of Zweeds huis gezien, zoals een typische stuga? Veel mensen hebben het idee dat de huizen niet af zijn omdat nog veel van het houtwerk te zien is.

Maar dat zien we natuurlijk helemaal verkeerd. Het gebruik van materialen zoals hout en steen is namelijk op en top Scandinavisch. De natuurlijke materialen die gebruikt zijn, moet je gewoon terug kunnen zien.

Daar wordt het niet alleen Scandinavisch van, het wordt ook een rustiek en landelijk geheel waardoor jouw woning een unieke en authentieke uitstraling krijgt.